Toborzás-kiválasztás

Szakembereink több évtizedes releváns tapasztalattal rendelkeznek a toborzásában és kiválasztásában. Szellemi dolgozók kiválasztását mind alkalmazott, közép- és felsővezetői körben is professzionális szinten látjuk el, legyen szó akár gyártás, értékesítés vagy szolgáltatás területről.

Az első lépés: Igényfelmérés

Annak érdekében, hogy elkerüljük a felesleges idő- és pénzpazarlást pontosan látnunk, tudnunk, értenünk kell, hogy partnereink milyen elvárásokat támasztanak az ideális jelölttel szemben. Ismernünk kell, hogy szervezetük számára melyek azok a fontos eredmények, amiket a jelölt által elvégzett munkától elvárnak, ehhez egy precízen összeállított követelményprofil szükséges, melyet személyes találkozás keretében állítunk össze. A követelményprofil nálunk nem csak a szükséges kompetenciákról, iskolai végzettségről, nyelvismeretről, stb. szól, hanem az adott munkahelyi környezetbe leginkább illeszkedő, munkához és munkatársaihoz való hozzáállásának attitűdjéről, valamint a leendő vezető és közvetlen munkatársakkal való kompatibilitásról is. Fontosnak tartjuk az adott szervezeti kultúrába leginkább illeszkedő jelölt tulajdonságainak a megismerését, hogy ne csak szakmailag, hanem emberileg is szinergiában legyen munkatársaival, vezetőjével.

Második lépés: Toborzás

A közösen feltárt munkaköri elvárások alapján megfogalmazott követelmény profil szerint kezdjük el a toborzást, vagyis a potenciális jelöltek felkutatását, keresését.

Harmadik lépés: Kiválasztás

A kiválasztást cégünknél három szakember egy toborzás - kiválasztási specialista, egy személyiségelemző szakértő és egy írásszakértő-grafológus kolléga végzi. A kiválasztás módszereit minden esetben a partnerünk számára legideálisabb jelölt kiválasztásához tervezzük meg a követelményprofil alapján.

A kiválasztás végeredményeként egy írásos átfogó jellemzést készítünk a követelményprofilnak megfelelő 2 - 3 legalkalmasabb jelöltről, melyeket az önéletrajzokkal együtt adunk át megbízóik részére, melyre garanciát is vállalunk.